Nieuw hier?

kinderen

Jezus houdt van kinderen. Toen Jezus op aarde was, nam hij ruim de tijd om ze te zegenen. Kinderen horen er helemaal bij in het huisgezin van God!

We vinden het belangrijk dat de kinderen niet alleen onze samenkomsten meemaken maar ook gericht onderwijs krijgen en ‘hun verhaal’ kwijt kunnen. Daarom bieden we de kinderen (4 t/m 12 jaar) om de week tijdens de samenkomst een eigen programma aan: de kinderclub.

Tijdens deze clubochtend houden we met alle kinderen samen een lofprijzing en bidden we met elkaar. We geloven dat God een plan heeft met ieder kind en dat de Heilige Geest ook kinderen wil vervullen. We stimuleren de kinderen om de gaven die God hun gegeven heeft te ontdekken en te leren gebruiken. Daarnaast is het een veilige plek waar het gezellig is, waar kinderen ervaren dat ze hun unieke zelf mogen zijn.

We maken tussendoor tijd voor een spel. Het kinderteam heeft een spellenrad ontwikkeld met spellen over en rond de Bijbel. Bij toerbeurt mag een kind aan het rad draaien om het spel van de dag te bepalen.

Tijdens de limonade met snoep nemen we de tijd om naar elkaars belevenissen te luisteren, waarna de kinderen in twee groepen uit elkaar gaan (4-7 jaar en 8-12 jaar).
In beide groepen wordt een onderwerp/thema uitgelegd en verteld op een wijze die bij hun leeftijd past. Daarna is er ruimte om met elkaar te praten en te bidden.

Vervolgens gaat de jongste groep meestal knutselend aan de slag met het thema van de dag. De oudere kinderen gaan er op een andere manier mee bezig: bv. via schrijven of uitbeelden.

Onze visie en ons verlangen is dat kinderen op jonge leeftijd een bewuste keuze maken voor God en dat dit te zien is in hun leven, zodat de kinderen niet alleen zelf gezegend worden, maar ook een zegen kunnen zijn voor anderen.