Nieuw hier?

Taalondersteuning

Op vrijdagochtend komt iedere week in het gebouw van de Wijnstokgemeente een groep vrouwen van over de hele wereld bij elkaar. Sommige wonen nog maar net in Lansingerland, anderen al wat langer. Een aantal van hen spreekt al goed Nederlands, maar er zijn ook nieuwkomers bij die de inburgeringscursus nog moeten volgen.

Het doel van deze ochtenden is tweeledig. Enerzijds bieden we vrouwen de gelegenheid andere vrouwen te ontmoeten met name Nederlandse. Anderzijds proberen we als team van de Wijnstokgemeente hen te helpen met de Nederlandse taal zodat er communicatie mogelijk is in een gezamenlijke taal, het Nederlands dus!
Ons team bestaat uit vrouwen variërend in leeftijd van 30 tot over de 80 jaar!

De taalondersteuning wordt gegeven in een drietal groepen, ingedeeld naar niveau van lezen, schrijven en spreken.
Er wordt gewerkt met beschikbare lesmethoden op internet zodat thuis verder geoefend kan worden.
De ochtenden zijn in drie delen opgesplitst: er wordt lesgegeven van 9.30 tot 10.15 uur, en van 10.45 tot 11.30 uur, met daartussen in koffie drinken met de hele groep.

De eerste vrijdag van de maand ziet de ochtend er anders uit: er wordt om 10.00 uur gestart met koffie waarbij één van de vrouwen in het Nederlands iets over haar land vertelt. Daarbij is er dan ruimschoots gelegenheid tot het stellen van vragen.

Wil je meer weten of zou je graag mee willen doen, laat het weten via: contact